Door een beter inzicht in de relatie tussen genetische aanleg en voeding, kan een gepersonaliseerd voedingsadvies worden gegeven.
Het in kaart brengen van het menselijk genoom brengt mogelijkheden met zich mee om een voedingsadvies op maat te geven.
Op dit moment komt steeds meer kennis over verschillende stofwisselingsziekten naar voren en de mogelijkheden om hier met voedingsadviezen invloed op uit te oefenen, zie Stofwisselingsziekten index.
Ook informatie over genafwijkingen die verstoringen in het metabolisme geven en daardoor een verhoogd risico op bepaalde ziekten veroorzaken, brengen mogelijkheden om met voedingsadviezen deze risicos te beļnvloeden (zie bijvoorbeeld Genetische afwijkingen in magnesiumtransporters en Europese aanbeveling voor foliumzuur).
Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in:
Beste Ernst, je kunt contact opnemen met een diėtist en jouw wensen bespreken. De diėtist kan dan bekijken hoe dit het beste gerealiseerd kan worden.
Hoe kom ik in aanmerking voor een gepersonaliseerd voedingsadvies?