E-book en e-learning module Alles over Vitamine B6

 

Alles over Vitamine B6

Titel e-book: Alles over Vitamine B6

Subtitel: Vitamine B6 in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 4e druk, 2021
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-85-2
Aantal pagina's: 168 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over Vitamine B6

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over Vitamine B6
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Vitamine B6

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Vitamine B6

Korte omschrijving: De 'E-learning module Vitamine B6' dient in combinatie met het
e-book 'Alles over Vitamine B6' te worden gebruikt.
Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2021
Reeks: E-learning module Alles over Vitamines (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-86-9
Aantal pagina's: 20
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Vitamine B6

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Vitamine B6
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 92% goed - zeer goed

 

Kan vitamine B6 veroudering tegen gaan?
Advanced glycation endproducts (AGE's) zijn degeneratieve stoffen die onomkeerbaar bijdragen aan het verouderingsproces. Naarmate iemand ouder wordt neemt de hoeveelheid AGE's in het lichaam toe. In hoeverre kan vitamine B6 bijdragen aan een lager AGE-gehalte? En kan vitamine B6 daardoor een significante bijdrage leveren om veroudering tegen te gaan?

 

HomocysteÔnemetabolisme
Welke rol speelt vitamine B6 in het homocysteÔnemetabolisme? Bij welke ziektebeelden komt een verhoogd homocysteÔnegehalte voor? Is het zinvol vitamine B6 te suppleren bij deze ziektebeelden?

 

Afweer
Welke rol speelt vitamine B6 bij de vorming van het endogene antioxidant glutathion? Kunnen vitamine-B6-tekorten leiden tot verstoringen in het immuunsysteem? Kan dit leiden tot een minder snel herstel van patiŽnten (bijvoorbeeld patiŽnten met een CVA) of het ontstaan van meer complicaties (bijvoorbeeld bij HIV/AIDS-patiŽnten)?

 

Osteoporose
CysteÔne is belangrijk voor het botmetabolisme omdat het een onderdeel vormt van collageen en van de cysteÔne protease enzymen. Een verhoogd homocysteÔnegehalte is geassocieerd met een verlaagde botmineraaldichtheid en een verhoogd fractuurrisico. Kan een vitamine-B6-tekort leiden tot een verhoogd risico op osteoporose? Is vitamine-B6-suppletie zinvol?

 

Zwangeren
Hoe staat het met de vitamine-B6-status van zwangeren? Wat is de gemiddelde vitamine-B6-inname van de Nederlandse zwangere en hoeveel vitamine B6 heeft een zwangere nodig? Welke bijdrage kan vitamine B6 leveren aan een succesvolle zwangerschap? Wat is bekend over de relatie tussen vitamine B6 en een aantal zwangerschapscomplicaties (zoals pre-eclampsie en ochtendziekte)?

 

Psychiatrische ziektebeelden en gedragsstoornissen
Voor de synthese van neurotransmitters (zoals serotonine, dopamine en adrenaline) is vitamine B6 nodig. Er zijn daarom diverse studies gedaan naar de rol van vitamine B6 bij psychiatrische ziektebeelden (zoals depressie en schizofrenie) en gedragsstoornissen (zoals autisme en ADHD). Welke gegevens zijn hierover momenteel bekend en wat kunt u hiermee in de praktijk?

 

Andere ziektebeelden
Bij welke andere ziektebeelden is een relatie met vitamine B6 beschreven? Kan vitamine B6 een rol spelen in de behandeling van het carpaal-tunnelsyndroom? Welke rol speelt vitamine B6 bij hypochrome microcytaire anemie en sikkelcelanemie? Bij welke stofwisselingsziekten kan vitamine-B6-suppletie zinvol zijn? Kunnen te grote vitamine-B6-hoeveelheden schadelijk zijn? Op deze en andere vragen hopen wij u een antwoord te geven.

 

Hoe staat het met uw kennis over vitamine B6?
De laatste jaren is meer bekend geworden over de functies van vitamine B6. Weet u hoe het met de vitamine-B6-status van uw patiŽnten gesteld is? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over Vitamine B6' en 'E-learning module Vitamine B6'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over vitamine B6 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over Vitamine B6'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Vitamine B6' aan.

 

 

29 maart 2024


Terug