Glutenvrij brood is vaak veel te zout aldus de Consumentenbond.
De Consumentenbond onderzocht de voedingswaarde van 10 verschillende soorten glutenvrije broden en broodjes die verkrijgbaar zijn in Nederlandse supermarkten en natuurvoedingswinkels.
Het resultaat is bedroevend. Volgens de Consumentenbond zijn de meeste broden veel te zout en de etiketten kloppen vaak niet. Meer dan de helft van de geteste producten haalt een onvoldoende. Slechts 2 producten halen een voldoende.
Het grootste probleem is de hoeveelheid zout. 7 van de 10 producten zijn zo zout dat ze meer zout bevatten dan wettelijk voor gewoon brood is toegestaan: 0,4 g per snee brood.
Strikt genomen gelden de wettelijke normen niet voor glutenvrij brood, omdat deze producten geen ‘brood’ zijn, maar ‘bijzondere voeding’ en daar bestaan nog geen maximale hoeveelheden zout voor.
De Consumentenbond vindt dat de fabrikanten hun verantwoordelijkheid moeten nemen in plaats van te profiteren van deze maas in de wet.
Bron: Consumentenbond
Meer informatie: