NEVO-online 2013 is verschenen

9 september 2013

Vandaag is NEVO-online 2013 verschenen. Welke veranderingen hebben plaatsgevonden sinds 2011?

 

Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) bevat gegevens over de voedingskundige samenstelling van voedingsmiddelen en gerechten die door een groot gedeelte van de Nederlanders regelmatig worden gebruikt en die een grote bijdrage leveren aan de voorziening van energie en voedingsstoffen. Ook zijn voedingsmiddelen opgenomen die in de praktijk van wetenschappelijk voedingsonderzoek, diŽtetiek en voedingsvoorlichting van belang zijn.

Op 9 september 2013 is de uitgave NEVO-online 2013 (versie 2013/4.0) verschenen. Er zal vanaf heden geen gedrukte NEVO-tabel meer verschijnen.

Sinds de vorige uitgave van 2011 is van een groot aantal voedingsmiddelen de informatie in de databank aangevuld en/of herzien. De wijzigingen en aanvullingen hebben vooral betrekking op het toevoegen of verwijderen van voedingsmiddelen en het actualiseren van de voedingsstofgehaltes.

Belangrijke wijzigingen die zijn opgetreden ten opzichte van de versie uit 2011 zijn:

  • Vitamine K
    Vitamine K is nu opgenomen in de NEVO-tabel en wordt weergegeven als vitamine K totaal, vitamine K1 en vitamine K2. De vitamine-K-gegevens zijn beschikbaar voor de voedingsmiddelengroepen groenten, fruit, peulvruchten, melk en melkproducten. De overige productgroepen worden in de loop van de tijd verder aangevuld.
  • Natrium
    Een groot aantal natriumgehaltes is aangepast met behulp van de analyses die zijn uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en gegevens die aangeleverd zijn door de sectoren van het Netwerk Herformulering Productaanbod en door fabrikanten.

 

Gedetailleerde informatie over de wijzigingen is te vinden op de site van NEVO.

Bron: NEVO

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.