Kruidensupplementen in de overgang

23 mei 2023

Veel overgangssupplementen bevatten kruiden. Wat is de effectiviteit en hoe onschuldig is het gebruik? Raadpleeg het e-book Voeding in de overgang.

 

Kruidensupplementen zijn gemaakt van planten of kruiden.

In Nederland maakt circa 18% van de vrouwen in de overgang gebruik van supplementen die kruiden of plantenextracten bevatten.

Van veel kruidensupplementen wordt gesteld dat ze helpen tegen overgangsklachten en voordelig zijn voor de gezondheid. Meestal zijn de effecten niet goed onderzocht en is de werking dus niet bewezen. Kruidensupplementen kunnen in sommige gevallen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

Globaal geldt dat wanneer een kruid in hoeveelheden wordt geconsumeerd die in de normale voeding voorkomen, er meestal geen negatief effect wordt gevonden.

 

In het e-book Voeding in de overgang wordt een uitgebreid overzicht gegeven van het gebruik van kruiden in overgangssupplementen.

Van al deze kruiden is vervolgens aangegeven welk onderzoek naar overgangsklachten ermee is gedaan en welke negatieve effecten bekend zijn.

Het e-book Voeding in de overgang biedt diŽtisten en andere professionals handvaten om vrouwen in de overgang een gedegen advies te geven over supplementgebruik in de overgang.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.