5e druk e-book Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek

9 september 2022

Er is een 5e herziene druk verschenen van het e-book Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek en de E-learning module Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek.

 

Van het e-book Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek en de bijbehorende E-learning Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek is een 5e herziene druk verschenen.

 

Sinds 1 januari 2013 kunnen diŽtisten zelf labbepalingen voedingsstatusdiagnostiek aanvragen bij het laboratorium.

In dit e-book en bijbehorende e-learning module worden de wetgeving en beleidsregels omtrent het aanvragen van labbepalingen behandeld. Verder wordt een goed inzicht gegeven in de rol van laboratoriumonderzoek in voedingsstatusdiagnostiek, de verschillende laboratoriumparameters, referentiewaarden en kosten, de wijze van aanvragen van laboratoriumbepalingen, de terugrapportage door het laboratorium en de verantwoordelijkheden als aanvrager van laboratoriumdiagnostiek.

DiŽtisten zijn de professionals die gepersonaliseerde voedings- en dieetadviezen geven op basis van voedselpatroon, voedselvoorkeuren, leeftijd, geslacht, cultuur, lichaamssamenstelling, voedingsstatus, metabole status en omstandigheden (zoals ziekte, medicijngebruik, sport, zwangerschap).

Informatie over de voedingsstatus van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie en behandeling van ziekten.

 

In het e-book en de e-learning module zijn alle recente ontwikkelingen verwerkt.

Het e-book en de e-learning module hebben daarom een nieuw ISBN-nummer gekregen.

 

Bekijk de 5e druk van het e-book Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.