Manifest voor lager btw-tarief op groenten en fruit

9 oktober 2020

In het manifest Investeren in een gezonde toekomst, doen de aanbieders een oproep voor een lager btw-tarief op groenten en fruit.

 

Het manifest Investeren in een gezonde toekomst werd deze week aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis en aan de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de Tweede Kamer.

De btw-verhoging van 6 naar 9% sinds 1 januari 2019 heeft de barrière voor veel Nederlanders om te kiezen voor groenten en fruit verder verhoogd. Dit treft met name de lagere inkomensgroep. Uit eerder onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het GroentenFruit Huis blijkt dat zo'n 18% van de consumenten aangeeft minder fruit te kopen en 14% minder groenten als gevolg van de btw-verhoging.

Het GroentenFruit Huis pleit samen met de overige ondertekenaars van het Manifest (waaronder de Nederlandse Vereniging van Diëtisten), voor een lager btw-tarief op groenten en fruit. Het verlagen van het btw-tarief op groenten en fruit is de meest eenvoudig te implementeren leefstijlinterventie op korte termijn. Gezamenlijk vragen deze organisaties in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, om inzet op de verhoging van de consumptie van groenten en fruit als speerpunt mee te nemen in hun partijcampagne.

Bronnen: GroentenFruit Huis / AD

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.