RIVM-rapport Vitamine-K-profylaxe bij pasgeborenen

20 mei 2020

Het RIVM heeft een besluitvormingsanalyse gemaakt voor het ministerie van VWS waarmee een beslissing zal worden genomen over de vitamine-K-profylaxe bij pasgeborenen.

 

In 2017 is het advies Vitamine K bij zuigelingen van de Gezondheidsraad verschenen waarin een aanpassing van de vitamine-K-profylaxe voor borstgevoede zuigelingen werd geadviseerd.

Het ministerie van VWS wil naar aanleiding van dit advies een beslissing nemen over een mogelijk nieuw vitamine-K-profylaxe beleid voor pasgeborenen in Nederland.

Om het ministerie van aanvullende informatie te voorzien van aanvullende informatie over vitamine-K-profylaxe bij pasgeborenen, heeft het RIVM de Besluitvormingsanalyse Vitamine-K-profylaxe bij pasgeborenen opgesteld.

Naast de wetenschappelijke informatie over de effectiviteit (zoals vermeld in het advies van de Gezondheidsraad uit 2017), gaat het om overwegingen ten aanzien van bijvoorbeeld draagvlak onder professionals, uitvoerbaarheid en kosten.

Het RIVM-rapport is gisteren aan staatssecretaris Paul Blokhuis aangeboden.

 

 

Meer informatie over de vitamine-K-behoefte van zuigelingen en de mogelijke vitamine-K-deficiŽntiebloedingen bij pasgeborenen is te vinden in het e-book Alles over Vitamine K.

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.