Nitraatrijke groenten verlagen bloeddruk

16 april 2019

Nitraatrijke groenten (zoals rode bieten, spinazie en rucola) verlagen het risico op zoutgevoelige hypertensie.

 

Het toevoegen van kleine hoeveelheden nitraatrijke groenten aan zoute gerechten kan zorgen voor bloeddrukverlaging.

Door de inname van nitraatrijke groenten (zoals rode bieten, spinazie en rucola) wordt het nitraatgehalte in het bloed verhoogd. Nitraat wordt in het lichaam omgezet in nitriet en dat kan vervolgens omgezet worden in stikstofoxide (NO).

Door de inname van nitraatrijke groenten wordt het risico op zoutgevoelige hypertensie verlaagd.

Dit blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Hypertension.

 

Lees meer over zoutgevoelige hypertensie, de invloed van genetische factoren en de invloed van verschillende voedingsstoffen, zie e-book Alles over Natrium en chloor.

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.