Stappenteller populairste gezondheidsapp

4 maart 2019

De helft van de Nederlanders gebruikt tegenwoordig ťťn of meerdere gezondheidsapps. De stappenteller is daarbij de absolute favoriet.

 

Dit blijkt uit een onderzoek van Patientline, uitgevoerd door Panelwizard, onder 1.000 consumenten.

 

1. Stappenteller (23%)

Hoewel stappentellers vaak voor de lol worden gebruikt, is het voor veel mensen ook een middel dat ervoor zorgt dat ze genoeg lichaamsbeweging krijgen. Als je na een dag op kantoor maar 500 stappen op de teller hebt, word je je bewust van het feit dat je nog even extra moet bewegen.

 

2. Voedingsapps (11%)

Genoeg gezond eten binnenkrijgen, is voor veel mensen lastig. Gelukkig bestaan er genoeg apps die je helpen bewuste voedingskeuzes te maken. Sommige geven inzicht in je voedingspatroon, andere houden bij hoeveel calorieŽn je binnenkrijgt. Handig als je bijvoorbeeld aan de lijn bent.

 

3. EHBO-apps (9%)

Wat moet je doen als een iemand zich verslikt of, nog ernstiger, een hartaanval krijgt? Verschillende apps kunnen je in dit soort situaties uit de brand helpen. Ze vertellen je bijvoorbeeld hoe je de Heimlich greep uitvoert of hoe je mond-op-mondbeademing geeft.

 

4. Fitbit-app (8%)

Via de Fitbit-app kun je zien hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieŽn je verbrandt. Je kunt de inname van voeding registreren, sportactiviteiten opslaan en hartslag, stressniveau en slaappatroon meten. Al deze functies geven inzicht in je gezondheid en laten je zien hoe je gezonder kunt leven.

 

5. Slaapanalyse-apps (8%)

Ben jij vertrokken zodra je hoofd het kussen raakt of ben jij zo iemand die nog urenlang ligt te piekeren en dan 's nachts ook nog een paar keer wakker wordt? Hoeveel uur slaap je nou daadwerkelijk en hoe diep is die slaap dan? Slaapanalyse-apps vertellen het je.

 

6. Hartfunctie-app (7%)

Hartfunctie-apps kunnen voor patiŽnten met hartritmestoornissen erg nuttig zijn. Hiermee kunnen zij hun hartslag monitoren en de resultaten naar hun arts sturen. Zo hebben artsen meer informatie over patiŽnten en kunnen zij hen nog beter helpen.

 

7. Mindfulness-app (5%)

We willen allemaal bewuster leven en een gebalanceerd bestaan hebben en dat zie je terug in de hoeveelheid beschikbare mindfulness-apps. Apps als Buddhify, Headspace en Smiling Mind leren je om meer in het nu te leven door je meer te focussen op je omgeving en door te mediteren.

 

8. Thuisarts-app (5%)

Griep, hoofdpijn of kneuzingen: de thuisarts-app vertelt je wat je het beste kunt doen bij deze klachten. Je vindt er informatie over specifieke aandoeningen: wat zijn de symptomen en waar kunnen ze door zijn ontstaan? Ook zijn er zelftests beschikbaar waarmee je erachter komt of een bezoekje aan de huisarts nodig is.

 

9. Stoppen-met-roken-app (2%)

Veel mensen hebben de intentie om (uiteindelijk) te stoppen met roken, maar kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Stopstone, speciaal ontwikkeld voor jongeren, geeft je informatie over de voordelen van stoppen. Heb je een moment van zwakte? Druk dan op de noodknop. De app geeft je dan tips om je er doorheen te slaan.

 

10. Hulp op Zak-app (1%)

De Hulp op Zak-app helpt je als je ziek wordt in het buitenland. Hier vind je informatie en tips over veelvoorkomende ziekten in het land waar je op dat moment bent. Je kunt de app ook voor vertrek raadplegen om te checken of je bepaalde inentingen nodig hebt.

 

Bronnen: PatientLine / Medicalfacts

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.