Meer voedingsvezel, minder depressies

11 juli 2018

Een grote Amerikaanse studie geeft aan dat een hoge voedingsvezelinname geassocieerd is met een verlaagd risico op een depressie.

 

De voeding van 16.807 volwassen Amerikanen in de periode 2007-2014 is onderzocht (NHANES; National Health and Nutrition Examination Survey) en er is gekeken naar het optreden van depressieve symptomen.

Uit dit onderzoek blijkt dat volwassenen die > 21 g voedingsvezel/dag innemen, minder depressieve symptomen vertonen dan de groep met een lagere voedingsvezelinname.

Het onderzoek in gepubliceerd in Nutrition.

 

Ook uit ander onderzoek blijkt dat voeding invloed heeft op de psyche, onder andere via het darmmicrobioom.

 

Meer informatie over voeding en depressie is te vinden in het Nieuwsdossier Depressie.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.