(Gezondheids)winst door leefstijlgeneeskunde

10 april 2018

Erken 'leefstijlgeneeskunde' als medisch specialisme, dat is in het belang van patiŽnt ťn premiebetaler.

Bron: NRC

 

Zo bepleiten de 21 ondertekenaars van de brief aan de Tweede Kamer waaronder Martijn van Winkelhof, Hanno Pijl en Margo Vliegenthart.

Leefstijl wordt een steeds belangrijker item in de gezondheidszorg.

Op 4 april 2018 werd in de Tweede Kamer vergaderd met Minister Bruno Bruins over de rol van leefstijl in de zorg. Diabetes is een recent voorbeeld van de zeer positieve resultaten die met leefstijlveranderingen behaald kunnen worden.

Naar aanleiding van kersverse onderzoeksresultaten(*) over de omkeerbaarheid van diabetes type 2 hebben 21 artsen, wetenschappers en publicisten een tot nu toe onderbelichte ontwikkeling onder de aandacht gebracht van de Tweede Kamer: leefstijlgeneeskunde.

Schattingen van de financiŽle winst van deze resultaten variŽren van 3 tot 10 miljard euro op jaarbasis.

Naar aanleiding van het pleidooi van de ondertekenaars is het artikel Gezondere levensstijl is een onderschat medicijn voor de moderne mens in het NRC van 3 april 2018 verschenen. Hierin staat het belang van een gezonde leefstijl en de (gezondheids)winst die hiermee te behalen is.

(*) Deze onderzoeksresultaten van o.a. Nynke van der Zijl zullen binnenkort in een gezaghebbend vakblad worden gepubliceerd.

Bron: Zorgvisie

 

Meer informatie over de rol van voeding en leefstijl in de preventie en behandeling van diabetes type 2, zie e-book Diabetes type 2.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.