Nederlandse maxima voor vitamine D, A en B6

14 februari 2018

Nederland heeft een notificatie naar de EU gestuurd om hiermee de maximale waarden voor vitamine D, A en B6 in voedingssupplementen te legaliseren.

 

Vanaf 1 januari 2016 zijn de maximale waarden voor vitamine D en vitamine A in Nederland al van kracht.

Nederland wil hier nu ook vitamine B6 aan toevoegen.

 

Hiervoor is de volgende regeling opgesteld:

Voedingssupplementen bevatten per dagelijks volgens de gebruiksaanwijzing te nuttigen hoeveelheid ten hoogste 21 mg vitamine B6.

Bevat een supplement vitamine B6 dan moet op de verpakking worden vermeld 'Bij het optreden van gezondheidsklachten, zoals tintelingen of gevoelloosheid in handen of voeten, neem contact op met uw (huis)arts'.

Bevat een supplement ≤ 3 mg vitamine B6 per dagdosering van moet op de verpakking worden vermeld 'Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar'.

Bevat een supplement > 3 mg vitamine B6 per dagdosering dan moet op de verpakking worden vermeld 'Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar'.

Bevat een supplement > 5 mg vitamine B6 per dagdosering dan moet op de verpakking worden vermeld 'Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar'.

Bevat een supplement > 7 mg vitamine B6 per dagdosering dan moet op de verpakking worden vermeld 'Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar'.

 

Aan deze regeling liggen rapporten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) ten grondslag.

Als bij de Europese Commissie geen bezwaren binnen komen, zal Nederland na 90 dagen na 5 mei 2018, de wetgeving kunnen inpassen.

Bron: Nutraingredients

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.