Prezwangerschapsconsult

7 juni 2017

Voor een gezonde zwangerschap is een topconditie van vrouw en man nodig.

 

Vrouwen zouden vanaf de allereerste gedachte aan een eigen kind aan hun conditie moeten gaan werken en zich zelfs met partner moeten melden bij huisarts of verloskundige.

Dit advies voor een prezwangerschapsconsult komt van onderzoekster Marjolein Poels.

Zij promoveerde op 1 juni op haar proefschrift Preconception care - Who cares? Perspectives from prospective parents and healthcare providers aan het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Ongezonde leefgewoonten (zowel voorafgaand als tijdens de zwangerschap) zijn direct van invloed op de groei van foetus en placenta. Ongezonde leefgewoonten bij vrouw en man kunnen ernstige gevolgen hebben voor het kind dat ontstaat.

Veel aanstaande moeders melden zich pas als zij al 8-10 weken zwanger zijn bij de verloskundige of huisarts. Maar juist de periode vr de bevruchting en de eerste weken van de zwangerschap zijn heel belangrijk.

Zo vroeg mogelijk starten met het corrigeren van een ongezonde leefstijl bij vrouw en man, is essentieel voor het voor een goede ontwikkeling van het kind en het tegengaan van zwangerschapscomplicaties.

 

Wilt u meer weten over de rol van vitamines en mineralen in een gezonde zwangerschap, kijk dan in de DoelgroepenIndex onder zwangerschap.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.