Champignons als vitamine-D-bron

11 oktober 2016

Britse supermarktketen Tesco brengt kastanjechampignons met vitamine D op de Engelse markt.

 

Het vitamine-D-niveau van de kastanjechampignons is op natuurlijke wijze verhoogd door het gebruik van meer licht tijdens de kweek.

Eén portie (100 g) bevat 5 µg vitamine D2.

Ter vergelijking: normale champignons bevatten weinig tot geen vitamine D.

De kastanjechampignons kosten evenveel als normale champignons.

Als de kastanjechampignons een succes zijn in Engeland, zullen deze ook in andere Europese landen op de markt worden gebracht.

Eerder berichten wij u al over champignons met extra vitamine D die op de markt zijn in Amerika, Canada en Australië.

Aangezien de vitamine-D-status van Nederlanders laag is, zijn champignons met vitamine D een welkome natuurlijke aanvulling van vitamine D.

Bron: Nutraingredients

 

Meer informatie over vitamine D, zie e-book Alles over Vitamine D.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.