Bevorderaars en remmers van ijzerabsorptie

20 oktober 2015

Vitamine C bevordert de ijzerabsorptie. Op welke manier beïnvloeden andere voedingsstoffen en/of voedingsmiddelen de ijzerabsorptie?

 

De absorptie van non-heemijzer wordt beïnvloed door verschillende voedingsstoffen en voedingsmiddelen.

Zo heeft vitamine C een positief effect op de absorptie van non-heemijzer, maar ook andere voedingsstoffen en voedingsmiddelen beïnvloeden de ijzerabsorptie.

Personen met een verhoogd risico op een ijzerdeficiëntie, hebben baat bij voedingsadviezen die de ijzerinname verhogen en de ijzerabsorptie verbeteren.

Voor personen met ijzerstapeling kunnen juist voedingsadviezen die leiden tot een lagere ijzerinname en een remming van de ijzerabsorptie zinvol zijn.

Bekijk het e-book Alles over IJzer voor meer informatie over de ijzerrijke producten en de bevorderaars en remmers van de ijzerabsorptie.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.