Noten: goede bron van vitamine E

19 september 2011

Noten bevatten veel vitamine E en zijn daarom een goede vitamine-E-leverancier.

 

Gemengde noten bevatten gemiddeld 6,4 mg vitamine E per 100 g.

Welke noten bevatten het hoogste vitamine-E-gehalte?

 

Per 100 g:

  • Hazelnoten:  25,0 mg
  • Paranoten:  7,2 mg
  • Pinda's:  6,4 mg
  • Pistachenoten:  4,8 mg
  • Pecannoten:  4,3 mg
  • Walnoten:  3,1 mg
  • Cashewnoten:  1,9 mg
  • Macademia noten:  0,6 mg

 

Voor meer informatie over vitamine-E-rijke voedingsmiddelen, zie e-book Alles over Vitamine E.

 

Overige informatie

Bronnen
  • NEVO (2011). NEVO-tabel 2011. Stichting NEVO (Nederlands Voedingsstoffenbestand), Zeist.

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.