Aangepast vitamine-D-suppletieadvies voor kinderen van 0-4 jaar

6 juli 2011

Om te komen tot eenduidige suppletieadviezen voor vitamine D is naar aanleiding van het rapport over de consultatieronde over het vitamine-D-suppletieadvies gekozen voor één suppletieadvies voor kinderen van 0-4 jaar.

 

Op verzoek van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft het Voedingscentrum de knelpunten over het vitamine-D-suppletieadvies van de Gezondheidsraad uit 2008 geïnventariseerd en mogelijke oplossingen hiervoor aangedragen. De uitkomsten van deze consultatieronde staan in Rapportage consultatieronde vitamine D-suppletieadviezen (inclusief vitamine K).

Dit rapport is aangeboden aan het ministerie van VWS en de aanbevelingen in het rapport zijn onlangs goedgekeurd.

In 2010 werd al aangegeven dat de Gezondheidsraad bij kinderen van 0-4 jaar niet langer onderscheid maakt tussen kinderen die wel of niet buiten komen (zie bericht 15-01-2010).

Naar aanleiding van het rapport over de consultatieronde vitamine D is besloten ook niet langer onderscheid te maken tussen de soort en hoeveelheid voeding (borstvoeding, flesvoeding, opvolgmelk, peutermelk, etc.) die kinderen van 0-4 jaar gebruiken.

Voor alle kinderen van 0-4 jaar geldt nu het suppletieadvies van 10 μg vitamine D/dag, ongeacht het type voeding dat zij gebruiken.

Dit aangepaste advies is opgenomen in het e-book Alles over Vitamine D.

Het Voedingscentrum werkt aan de verdere implementatie van de suppletieadviezen voor vitamine D en vitamine K.

 

Bron: Voedingscentrum

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.