Commentaarronde Richtlijnen goede voeding 2025

22 april 2025

De Gezondheidsraad biedt tot en met 18 mei de gelegenheid om commentaar te leveren op de conceptversies van 9 achtergronddocumenten bij het aankomende advies Richtlijnen goede voeding 2025.

 

De Gezondheidsraad geeft de gelegenheid om commentaar te leveren op de conceptversies van de achtergronddocumenten bij het advies Richtlijnen goede voeding 2025. Deze achtergronddocumenten hebben betrekking op de evaluatie van de effecten van voedingsbronnen van eiwit op het risico op chronische ziekten.

Bekijk de concept achtergronddocumenten van de Gezondheidsraad:

De nu openbaar gemaakte achtergronddocumenten richten zich op de voedingsbronnen van eiwit en hebben betrekking op de evaluatie van:

  • het risico op chronische ziekten (7 achtergronddocumenten);
  • de milieu-impact (1 achtergronddocument);
  • de voedselveiligheid (1 achtergronddocument) - dit document verschijnt 29 april.

Heeft u commentaar, lever dit dan in voor 18 mei 2025.

 

Richtlijnen goede voeding 2025

De Richtlijnen goede voeding geven aanbevelingen over voedingsmiddelen, dranken en voedingspatronen. De laatste versie van deze richtlijnen verscheen in 2015. Op basis van de huidige stand van wetenschap gaat de vaste commissie Voeding na of de bestaande richtlijnen gehandhaafd kunnen blijven of moeten worden aangepast op basis van gezondheidseffecten en milieu-impact. Ook zal de commissie nagaan of er een wetenschappelijke basis is voor nieuwe richtlijnen. De geactualiseerde richtlijnen zullen in delen gepubliceerd worden.

De publicatie van een eerste advies wordt verwacht eind 2025. Daarin adviseert de commissie over voedingsbronnen van eiwit: vlees, vis, eieren, zuivel, noten, peulvruchten en plantaardige vervangers van vlees, vis en zuivel.

Bron: Gezondheidsraad

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.