Kwaliteit van voedingseiwit

2 maart 2020

Praat mee als jonge wetenschapper via de Jonge Gezondheidsraad (jongGR) over de kwaliteit van eiwit in het voedingspatroon.

 

De Gezondheidsraad werkt op dit moment aan 2 adviezen waarin eiwit als thema een rol speelt.

 

Eiwitnormen voor de (gezonde) bevolking

Allereerst wordt geadviseerd over het vaststellen van Eiwitnormen voor de (gezonde) bevolking.

 

Visie op voeding en duurzaamheid: een verkenning

Daarnaast wordt gewerkt aan een verkenning over een gezond en duurzaam voedingspatroon, waarin de eiwittransitie (verschuiving naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon) een belangrijk thema is.

 

Consultatie op 14 april 2020

De Gezondheidsraad roept jonge wetenschappers op om mee te praten tijdens de consultatie over vragen als:

  • Wat betekent een verschuiving naar een meer plantaardig voedingspatroon voor de eiwitkwaliteit en de gezondheid?
  • Wat is de wetenschappelijke stand van zaken op het gebied van het bepalen van eiwitkwaliteit in de (humane) voeding?

 

De onderwerpen worden o.a. belicht vanuit fysiologisch en epidemiologisch voedingsonderzoek, maar ook vanuit onderzoek naar consumptie en gedrag. De Gezondheidsraad roept jonge wetenschappers met deze expertises, of sterke affiniteit met dit thema, op om zich aan te melden.

De opbrengst van de consultatie draagt bij aan de visieontwikkeling van de Commissie Voeding en hun beleidsadvisering.

Bron: Gezondheidsraad

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.