Nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen

18 september 2018

De Gezondheidsraad heeft vandaag de nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen gepubliceerd.

 

De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen geŽvalueerd. Dat leidt tot een aanpassing van de voedingsnorm voor: vitamine A, thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), calcium, ijzer, jodium, kalium en magnesium.

Bekijk het rapport Voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen.

De Gezondheidsraad heeft voor 25 vitamines en mineralen voedingsnormen voor volwassenen opgesteld. Daarbij heeft de Commissie Voeding van de raad geŽvalueerd of de recent beschikbaar gekomen voedingsnormen van de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA ook voor Nederland kunnen gelden. Dit advies heeft alleen betrekking op de normen voor volwassenen. In latere adviezen gaat de raad in op de voedingsnormen voor zuigelingen, kinderen, zwangere en lacterende vrouwen, op de aanvaardbare bovengrenzen en op de normen voor eiwitten, koolhydraten en vetten.

 

VoedingOnline zal de nieuwe voedingsnormen zo spoedig mogelijk opnemen in de e-books en e-learning modules van VoedingOnline.

 

Meer informatie over de aanbevelingen voor vitamines en mineralen, zie Aanbevelingen voor vitamines en mineralen.

 

Inmiddels zijn de nieuwe aanbevelingen opgenomen in de e-books en e-learning modules van VoedingOnline, zie Nieuwe Voedingsnormen opgenomen in e-books VoedingOnline.

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.