Canon over voeding - 1876: MaagdiŽten

30 januari 2017

Alle maagdiŽten in de loop der jaren op een rij.

 

De opvattingen rondom voeding en maagzweren zijn vanaf 1876 steeds veranderd.

Destijds had de arts medicamenteus weinig te bieden, waardoor alle aandacht uitging naar het effect van een zachte, niet prikkelende voeding (een 'maagsparend dieet'). Hiervoor zijn destijds verschillende diŽten ontwikkeld.

Door de ontwikkeling van maagzuurremmers en de ontdekking van de helicobacter pylori bacterie, is de aandacht voor voeding bij patiŽnten met maagklachten steeds meer afgenomen.

Toch zijn voedings- en leefstijladviezen nog steeds belangrijk in de preventie en behandeling van zuurbranden, een helicobacter pylori infectie en maagzweren.

 

De Canon over voeding is toegankelijk voor de jaarabonnees van VoedingOnline.

 

Eerder gepubliceerde onderwerpen van de Canon over voeding

 

Na publicatie van alle onderwerpen, is het e-book Canon over voeding ook los te bestellen.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.