Canon over voeding - 1776: Smaakontwikkelingen

29 maart 2016

Van 4 basissmaken naar smaakreceptoren in het hele lichaam.

 

Door de geschiedenis heen zijn meerdere smaken benoemd.

De 4 basissmaken (zoet, zout, zuur, bitter) kregen in eerste instantie de meeste aandacht.

In 1909 werd de 5e basissmaak umami ontdekt. Recent zijn daarnaast mogelijk nog andere smaken gevonden.

De ontdekking van de smaakreceptoren heeft pas plaatsgevonden vanaf 2000. Door deze ontdekking is bekend geworden dat er niet alleen smaakreceptoren in de mond aanwezig zijn, maar door het hele lichaam. Dit heeft een stimulans gegeven in het smaakonderzoek.

Bekijk de smaakontwikkelingen in de Canon over voeding.

 

De Canon over voeding is toegankelijk voor de jaarabonnees van VoedingOnline.

 

Eerder gepubliceerde onderwerpen van de Canon over voeding

 

Na publicatie van alle onderwerpen, is het e-book Canon over voeding ook los te bestellen.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.