Wat is uw mening over deze vraag?
In een aantal opzichten is een vegetarische en veganistische voeding gezond.
Bekijk je het echter vanuit het standpunt van vitamine B12 dan zijn een vegetarische en veganistische voeding niet gezond. Vlees en melkproducten zijn de belangrijkste bronnen van vitamine B12 in de Nederlandse voeding. Personen die een vegetarische of veganistische voeding gebruiken lopen veel kans op een vitamine-B12-deficiëntie waardoor vitamine-B12-suppletie voor deze groepen wordt aanbevolen.
In de media en voedingsvoorlichting wordt het eten van vlees nogal eens negatief afgeschilderd. Zo zou vlees teveel cholesterol en slechte vetten bevatten waardoor je meer kans hebt op hart- en vaatziekten en zou rood vlees kanker veroorzaken. Door deze ongenuanceerde boodschappen, is in het buitenland een tendens waar te nemen dat personen met een hoger inkomen minder vlees eten. Geldt deze tendens ook voor Nederland? Moet de informatie over vlees niet meer worden genuanceerd en ook het belang van vlees meer worden benadrukt?
Wilt u discussiëren over dit onderwerp? Kijk dan op het forum van VoedingOnline of plaats onderaan dit bericht uw reactie.
Bronnen |
|