Vitamine C verlaagt risico op hart- en vaatziekten

24 augustus 2015

Een hoge vitamine-C-inname uit fruit en groenten verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en het mortaliteitsrisico.

 

Personen met een hogere inname van fruit en groente, hebben een lager risico op hart- en vaatziekten en een lager mortaliteitsrisico.

Ook hogere vitamine-C-gehaltes in het bloed zijn geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten.

Daarnaast blijkt dat personen die genetisch een hoger vitamine-C-gehalte in het bloed hebben (SLC23A1 rs3397313 G), een significant lager risico op hart- en vaatziekten hebben.

Deze resultaten komen naar voren uit een grote Deense studie die is gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition.

Meer informatie over vitamine C en hart- en vaatziekten, zie e-book Alles over Vitamine C.

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.