Meer informatie over E-learning module Voeding en medicijnen

 

Inhoud E-learning module Voeding en medicijnen

Voeding kan de werking van medicijnen beÔnvloeden, maar medicijnen kunnen ook effect hebben op de absorptie en het metabolisme van voedingsstoffen en de voedingsstatus beÔnvloeden. Het is belangrijk dat zowel artsen, diŽtisten als apothekers aandacht besteden aan deze interacties.

 

Leerdoelen nascholing

Kennis over positieve en negatieve interacties tussen voeding, voedingsstoffen en voedingsstatus enerzijds en medicijnen anderzijds, maakt het mogelijk uw patiŽnt beter te adviseren.

Na het volgen van deze module bent u in staat:

  • aan te geven welke interacties tussen voeding en medicijnen kunnen optreden;
  • aan te geven hoe medicijnen de voedselinname kunnen beÔnvloeden;
  • aan te geven hoe voeding en voedingsstatus een positieve en/of negatieve invloed kunnen uitoefenen op de medicijnwerking en het optreden van bijwerkingen;
  • te benoemen welke interacties er kunnen optreden tussen kruidensupplementen en medicijnen;
  • te benoemen welke interacties er kunnen optreden tussen voedingssupplementen en medicijnen;
  • te benoemen hoe medicijnen invloed uitoefenen op de vitamine- en mineralenstatus en hoe de vitamine- en mineralenstatus de medicijnwerking beÔnvloedt;
  • aan te geven van belangrijke medicijngroepen welke invloed zij hebben op de voeding, voedingsstoffen, voedingsstatus en het darmmicrobioom;
  • aan te geven wat u moet doen als u interacties en/of bijwerkingen ontdekt of vermoedt;
  • aan te geven welke rol interacties tussen voeding en medicijnen kunnen spelen in gepersonaliseerde voedingsadviezen en binnen de diŽtistenpraktijk in het algemeen en in uw diŽtistenpraktijk in het bijzonder.

 

 

Cursusleider

M.A. Verheul-Koot, diŽtist
E-mail: infoemailadresvoedingonline.nl

 

Studiebelastingsuren

12 uur.

 

Plaats en datum

De cursist koopt de e-learning module en het bijbehorende e-book. De cursist kan daarna de e-learning module (inclusief e-book) volgen waar en wanneer hij/zij dit wil (in het door hem/haar gewenste tempo).
Ervaringen met medecursisten kan de cursist uitwisselen via het forum en via de lezersreacties. Het gebruik van het forum is alleen mogelijk voor abonnees.

 

Kosten

€ 150 (e-book € 75 en de e-learning module € 75).
De cursist kan in plaats van de aanschaf van een los e-book en e-learning module, ook kiezen voor een jaarabonnement VoedingOnline. Dit kost € 400 voor het 1e jaar en daarna voor het 2e en de daarop volgende jaren € 275 per jaar. Hiervoor heeft de cursist ook toegang tot het e-book Voeding en medicijnen en kan dan ook de E-learning module Voeding en medicijnen volgen.
Prijzen exclusief 9% BTW.
De 'E-learning module Thiamine' (inclusief het e-book 'Alles over Thiamine') wordt u gratis aangeboden door VoedingOnline.

 

Accreditatie

De Stichting Deskundigheidsbevorderende Actitiviteiten Paramedici (StADAP) heeft voor diŽtisten accreditatie verleend (12 accreditatiepunten) (ID nummer 530903 tot 27-02-2026).
Van 25-02-2022 tot 26-02-2024 was deze e-learning module geaccrediteerd bij het StADAP onder ID nummer 448967.
Van 24-02-2020 tot 25-02-2022 was deze e-learning module geaccrediteerd bij het StADAP onder ID nummer 383321.
Van 23-02-2018 tot 24-02-2020 was deze e-learning module geaccrediteerd bij het StADAP onder ID nummer 310429.

 

Onafhankelijk

De inhoud van de e-books en de e-learning modules wordt niet beÔnvloed door de farmaceutische industrie en/of voedingsindustrie.
VoedingOnline onderschrijft de Health On the Net (HON)-code, die is opgesteld door de HON Foundation.

 

E-learning module

 

 

1 januari 2024


Terug