E-books in PDF-bestand

 

Adobe Acrobat Reader gratis

Om de e-books in PDF-bestand te bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader nodig.
De nieuwste versie van Adobe Acrobat Reader is gratis te downloaden.

 

E-book in PDF-bestand genereren

In de footer van een e-book treft u twee buttons aan.

Print deze pagina

Een button om het HTML-bestand uit te printen. Door op de printbutton te drukken, print u de paragraaf die u op dit moment raadpleegt (inclusief bronnen van deze paragraaf).

Download dit e-book als PDF

Een button om een PDF-bestand te genereren. Dit PDF-bestand kunt u opslaan op uw pc. Ook kunt u op deze manier het complete e-book uitprinten of een gedeelte daarvan.

Het is niet toegestaan e-books van VoedingOnline die u in PDF-formaat heeft gedownload aan derden te verspreiden (zie Algemene leveringsvoorwaarden VoedingOnline).

 

Let op:  Open het PDF e-book in Adobe Acrobat Reader. Open het e-book niet met de PDF viewer van uw browser.

De viewers van browsers hebben minder mogelijkheden en geven niet alle functies in het e-book goed weer (zo worden bijvoorbeeld de koppen van figuren en tabellen niet weergegeven).

U kunt de PDF viewer van uw browser als volgt uitschakelen:

Chrome

Geef in de adresbalk van Chrome chrome://settings/content/pdfDocuments in. Vervolgens schakelt u de 'Download pdf-bestanden in plaats van ze automatisch te openen in Chrome' aan. Na deze aanschakeling worden PDF-documenten automatisch met Adobe Acrobat Reader geopend.

Edge

Geef in de adresbalk van Edge edge://settings/content/pdfDocuments in. Vervolgens schakelt u 'PDF-bestanden altijd extern openen' in. Na deze aanschakeling worden de PDF-documenten automatisch met Adobe Acrobat Reader geopend.

 

Bestellen e-books in PDF-bestand

Kiest u niet voor een jaarabonnement, en wilt u slechts een of enkele e-books en/of e-learning modules bestellen, dan kunt u een e-book in PDF-bestand bestellen.
Na bestelling ontvangt u een factuur. Zodra wij uw betaling binnen hebben, krijgt u het bestelde e-book in PDF-bestand per e-mail toegestuurd.

 

Optimaal gebruik maken van uw PDF e-book in Adobe Reader

PDF van e-book VoedingOnline lezen met Adobe Reader

Voor het optimaal gebruiken van uw PDF e-book in Adobe Reader zijn de volgende adviezen belangrijk:

 • Inhoudsopgave in linkerkolom
  Stel in Adobe Reader de bladwijzers in. Dit doet u door in Adobe Reader te gaan naar Beeld - Tonen / verbergen - Navigatievensters - Bladwijzers.
  Door in de linkerkolom op Bladwijzers te klikken, krijgt u de inhoudsopgave van het e-book. Door op de plusjes te klikken, klapt u de inhoudsopgave uit. Via de inhoudsopgave kunt u doorklikken naar de desbetreffende pagina's.
 • Schakel de werkbalk paginanavigatie in
  Ga in Adobe Reader naar Beeld - Tonen / verbergen - Werkbalkitems - Paginanavigatie.
  Schakel zo de paginanavigatie in.
  Hierdoor heeft u de beschikking over de volgende opties: eerste pagina, vorige pagina, volgende pagina, laatste pagina, paginanummer, vorige weergave en volgende weergave.
 • Schakel de button Zoeken in
  Ga in Adobe Reader naar Beeld - Tonen / verbergen - Werkbalkitems - Bewerken - Geavanceerd zoeken.
  Schakel zo de zoekfunctie in uw werkbalk in.

 

 

10 augustus 2023


Terug