Suggestie van de maand

 

Wij proberen onze site zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van onze klanten / abonnees.

Om deze reden vragen wij u uw reacties, opmerkingen en aanvullingen aan ons toe te sturen. Ook kunt u aangeven aan welke toekomstige onderwerpen VoedingOnline aandacht zou moeten besteden.

U kunt uw suggesties insturen en meedingen naar de maandprijs.

Per maand wordt uit de ingestuurde suggesties, een suggestie van de maand geselecteerd. De inzender van deze maandsuggestie wint daarmee een gratis volledig individueel jaarabonnement VoedingOnline.

 

De winnaar van de suggestie van deze maand is:

Suggestie van de maand


Suggestie van de maand: Januari 2018
Datum: 31-01-2018
Onderwerp: Vitamine-E-bepaling
Auteur: Anna Couperus
Bericht:

De suggestie van de maand januari 2018 is gewonnen door Anna Couperus, diŽtist en eigenaar van DiŽtistenpraktijk Anna Couperus in Olst.

Anna heeft een patiŽnt onder behandeling met een heel laag vitamine-E-gehalte in het bloed dat via het alternatieve circuit is bepaald.

Zij wil graag het vitamine-E-gehalte bij een regulier laboratorium laten herbepalen en vraagt zich af bij welk laboratorium dit het beste kan worden gedaan.

Wij hebben haar verwezen naar ons e-book Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek.

Vitamine E is categorie 2 bepaling. Dit betekent dat dit een bepaling is die bij vrijwel alle laboratoria kan worden aangevraagd. De bepaling wordt echter door slechts enkele laboratoria gedaan.

Als een laboratorium het niet zelf kan bepalen wordt het doorgestuurd naar een laboratorium die wel vitamine E bepaalt.

Anna kan daarom het beste contact opnemen met het laboratorium bij haar in de buurt en bij hen een vitamine-E-bepaling aanvragen.

Verder is in de Wie doet wat database van de NVKC (Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde) te vinden welke laboratoria in ieder geval alfa-tocoferol (vitamine E) bepalen.

Wij hebben besloten deze maand de maandprijs (een gratis jaarabonnement VoedingOnline) toe te kennen aan Anna Couperus. Haar huidige jaarabonnement zal daarom gratis met een jaar worden verlengd.

 

 

  • Zelf een suggestie plaatsen

    Stuur ons uw suggestie ter verbetering van de internetsite / e-zine VoedingOnline en maak kans op een gratis jaarabonnement op VoedingOnline.
  • Archief

    Hierin treft u een overzicht aan met suggesties die in het verleden, suggestie van de maand waren.

 

 


Terug