FAQ e-books

 

Heeft u vragen over de e-books van VoedingOnline, kijk dan of uw vraag hieronder staat.

Staat uw vraag er niet bij, laat ons dan uw vraag weten.

Hoe werkt een e-book?

Lees meer over de werking van een e-book van VoedingOnline, in de Gebruiksaanwijzing e-book.

 

Kan ik de e-books van VoedingOnline ook opslaan als PDF-bestand?

Download dit e-book als PDF

Ja, dit kan. Onderaan de pagina staat een PDF-knop.

Met deze PDF-knop kunt u een PDF-bestand gegeneren van het desbetreffende e-book. Dit PDF-bestand kunt u lezen en opslaan op uw pc en eventueel lezen op uw e-reader.

 

Hoe kan ik een e-book van VoedingOnline uitprinten?

Print deze pagina

De e-books van VoedingOnline worden weergegeven via internet (in HTML-bestanden).

U kunt een paragraaf (inclusief bronnen) uitprinten via de printknop in de blauwe balk onderaan het e-book.

Een geheel e-book kunt u uitprinten door eerst het PDF-bestand te genereren (zie bovenstaande vraag) en vervolgens het e-book uit te printen.

 

Kan ik binnen de e-books van VoedingOnline zoeken op ziektebeeld?

Ja, dit kan. In het onderdeel e-books zit een zoekmogelijkheid. Deze optie is alleen toegankelijk voor jaarabonnees van VoedingOnline.

Als u als jaarabonnee bent ingelogd op de site VoedingOnline, kunt u in deze zoekmogelijkheid een trefwoord (ofwel een ziektebeeld) opgeven, bijvoorbeeld obesitas of depressie. Na ingave van het gewenste trefwoord, krijgt u een overzicht van het gewenste e-book of alle e-books (en de bijbehorende paragrafen) waarin informatie wordt gegeven over dit trefwoord.

Een andere mogelijkheid is om de algemene zoekfunctie in de rechterbovenhoek op de site VoedingOnline te gebruiken. Ook deze zoekmogelijkheid is alleen toegankelijk voor jaarabonnees. Met deze zoekmogelijkheid onderzoekt u alle informatie op de site VoedingOnline waarin het ingegeven trefwoord voorkomt (dus ook bijvoorbeeld in de rubrieken Links en Nieuws, in Bronnen, etc.).

Daarnaast is het mogelijk informatie te raadplegen via de ZiektebeeldenIndex, StofwisselingsziektenIndex, MedicijnenIndex, DoelgroepenIndex, VoedingsstoffenIndex op de DNAIndex.

 

 

 

27 januari 2022


Terug