Forumspelregels

 

Algemeen

Voor het gebruik van het forum van VoedingOnline zijn forumspelregels opgesteld. Hiermee voldoet VoedingOnline aan de regels die het Health on the Internet (HON) Foundation stelt aan het gebruik van een forum.

 

Bezoekers van het forum

Het forum is uitsluitend bedoeld voor abonnees van VoedingOnline. Dit zullen veelal diŽtisten, artsen of apothekers zijn, maar het kunnen ook niet (para)medici zijn. Om deze reden vragen wij een ieder die aanbevelingen doet via het forum, aan te geven wat zijn/haar professie is en waarop deze aanbevelingen zijn gebaseerd (persoonlijke ervaring, onderzoek of literatuur) en zo mogelijk ook een link te maken naar de bronnen. Lezers van het forum maken wij er op attent dat zij altijd goed naar de afzender en de bronnen van de aanbevelingen moeten kijken. Worden geen professie en bronnen genoemd dan dient u er van uit te gaan dat deze aanbevelingen door een niet (para)medicus zijn gedaan.

 

Moderator van het forum

Moderator van het forum is Manon A. Verheul-Koot. Zij is onafhankelijk en heeft geen conflicteerde belangen (is niet gebonden aan de farmaceutische en/of voedingsindustrie).
De moderator bekijkt op werkdagen het forum en treedt zonodig op als moderator.
De volgende regels worden door de moderator in acht genomen:
- Niet relevante, niet serieuze en commerciŽle berichten worden verwijderd.
- Bezoekers van het forum dienen andere bezoekers en de moderator eerlijk en met respect te behandelen.
- Forumbezoekers dienen berichten op het forum te plaatsen (die volgens hun kennis) juist en correct zijn.

Voldoen bezoekers van het forum niet aan deze regels, dan behoudt VoedingOnline zich het recht berichten te verwijderen. Verder zal de afzender per e-mail een waarschuwing ontvangen met daarbij het verzoek om bij het plaatsen van toekomstige berichten wel de regels van het forum in acht te nemen.
Als bezoekers van het forum (na meerdere keren waarschuwen) zich niet aan de regels houden, dan behoudt VoedingOnline zich het recht het abonnement te beŽindigen (zonder restitutie van geld) en het wachtwoord van deze bezoeker op non-actief te zetten. De desbetreffende bezoeker heeft hierdoor geen toegang meer tot de afgesloten delen (en het forum) van de site VoedingOnline.

 

Forumberichten

De door u geplaatste berichten op het forum zijn zichtbaar voor alle abonnees van VoedingOnline. Wilt u een eerder door u geplaatst bericht verwijderen of aanpassen, dan kunt u hierover een e-mail sturen aan de moderator (manon.verheulemailadresvoedingonline.nl). Zij zal dan (in overleg met u) het desbetreffende bericht verwijderen of aanpassen.
Als in een bericht voordelen van een bepaalde behandeling of product worden genoemd, dan wordt dit beschouwd als een claim. Alle claims dienen te worden onderbouwd met wetenschappelijk bewijs (zoals tijdschriftartikelen, rapporten, etc.). Wanneer productnamen worden genoemd dienen deze duidelijk te worden aangegeven (bijvoorbeeld met ®). Ook dienen eventuele alternatieve therapieŽn of producten te worden aangegeven.

 

 

4 april 2019


Terug