Suggestie van de maand

 

Wij proberen onze site zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van onze klanten / abonnees.

Om deze reden vragen wij u uw reacties, opmerkingen en aanvullingen aan ons toe te sturen. Ook kunt u aangeven aan welke toekomstige onderwerpen VoedingOnline aandacht zou moeten besteden.

U kunt uw suggesties insturen en meedingen naar de maandprijs.

Per maand wordt uit de ingestuurde suggesties, een suggestie van de maand geselecteerd. De inzender van deze maandsuggestie wint daarmee een gratis volledig individueel jaarabonnement VoedingOnline.

 

De winnaar van de suggestie van deze maand is:

Suggestie van de maand


Suggestie van de maand: Augustus 2017
Datum: 31-08-2017
Onderwerp: Vitamine-B12-tekort: oorzaak van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap
Auteur: MariŽlle Erkel
Bericht:

De suggestie van de maand augustus 2017 is gewonnen door MariŽlle Erkel, diŽtist en eigenaar van DiŽtistenpraktijk Maas en Waal in o.a. Beneden-Leeuwen.

MariŽlle heeft ons de vraag gesteld of een vitamine-B12-tekort de oorzaak kan zijn van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap.

Zij had namelijk een zwangere patiŽnt die na vitamine-B12-injecties niet meer braakte en misselijkheid was.

Naar aanleiding van deze vraag hebben wij een literatuuronderzoek gedaan. Er bleek echter dat hierover bij zwangere vrouwen weinig informatie beschikbaar is.

In de literatuur wordt wel melding gemaakt dat zuigelingen met een vitamine-B12-deficiŽntie zich vaak presenteren met braken, regurgitatie, dysfagie en groei-achterstand.

Wij danken MariŽlle voor haar vraag en hebben besloten deze maand, de maandprijs toe te kennen aan MariŽlle.

Haar jaarabonnement VoedingOnline wordt gratis met een jaar verlengd.

 

Daarnaast zijn wij benieuwd of u ook vitamine-B12-tekorten ziet als oorzaak van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Zo ja, laat het ons weten.

 

Meer informatie over de oorzaken en verschijnselen van een vitamine-B12-deficiŽntie, zie e-book Alles over Vitamine B12.

 

  • Zelf een suggestie plaatsen

    Stuur ons uw suggestie ter verbetering van de internetsite / e-zine VoedingOnline en maak kans op een gratis jaarabonnement op VoedingOnline.
  • Archief

    Hierin treft u een overzicht aan met suggesties die in het verleden, suggestie van de maand waren.

 

 


Terug