Suggestie van de maand

 

Wij proberen onze site zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van onze klanten / abonnees.

Om deze reden vragen wij u uw reacties, opmerkingen en aanvullingen aan ons toe te sturen. Ook kunt u aangeven aan welke toekomstige onderwerpen VoedingOnline aandacht zou moeten besteden.

U kunt uw suggesties insturen en meedingen naar de maandprijs.

Per maand wordt uit de ingestuurde suggesties, een suggestie van de maand geselecteerd. De inzender van deze maandsuggestie wint daarmee een gratis volledig individueel jaarabonnement VoedingOnline.

 

De winnaar van de suggestie van deze maand is:

Suggestie van de maand


Suggestie van de maand: Juni 2015
Datum: 30-06-2015
Onderwerp: Vraag hoge vitamine-D-status
Auteur: Marianne Knape, diŽtist
Bericht:

De suggestie van de maand juni 2015 is gewonnen door Marianne Knape, diŽtist.

Marianne heeft met haar vraag over vitamine D de maandprijs gewonnen.

Marianne heeft een 89-jarige mannelijke patiŽnt met een zeer hoge vitamine-D-status (25(OH)D) van 225 nmol/l. Haar patiŽnt krijgt vitamine-D-suppletie 25 Ķg (1.000 IE) per dag. De patiŽnt heeft blaaskanker gehad (waarvoor 1 nier is verwijderd) en heeft een lichte vorm van COPD. De vitamine-D-suppletie is inmiddels gestopt. Waardoor wordt de hoge vitamine-D-status veroorzaakt?

Wij hebben Marianne verschillende mogelijkheden voor deze verhoogde waarden aangegeven (zoals verminderde vitamine-D-omzetting in de nier, medicatiegebruik, stoornissen in afbraak vitamine D) die zij met de arts gaat bespreken.

Wij danken Marianne voor het vertrouwen in onze kennis en hebben daarom deze maand de maandprijs toegekend aan Marianne. Haar jaarabonnement zal zonder kosten met een jaar worden verlengd.

 

  • Zelf een suggestie plaatsen

    Stuur ons uw suggestie ter verbetering van de internetsite / e-zine VoedingOnline en maak kans op een gratis jaarabonnement op VoedingOnline.
  • Archief

    Hierin treft u een overzicht aan met suggesties die in het verleden, suggestie van de maand waren.

 

 


Terug