FAQ e-learning modules

 

Heeft u vragen over de e-learning modules van VoedingOnline, kijk dan of uw vraag hieronder staat.

Staat uw vraag er niet bij, laat ons dan uw vraag weten.

Kan ik met de gratis E-learning module Thiamine ook accreditatiepunten halen voor het Kwaliteitsregister Paramedici?

Ja, dit kan. Stuur uw ingevulde Thiaminetoets, Zelfreflectieformulier Thiamine en Evaluatieformulier Thiamine toe aan VoedingOnline. Bent u geslaagd, dan kunnen uw accreditatiepunten (indien van toepassing) worden bijgeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Wat gebeurt er als ik < 70% van de vragen van de toets van een e-learning module juist heb beantwoord?

U krijgt bericht dat u niet bent geslaagd voor de desbetreffende e-learning module. Wij geven aan hoeveel % van de vragen u juist heeft beantwoord. Verder geven wij aan welke vragen niet juist zijn beantwoord. U kunt dan vervolgens nogmaals proberen > 70% van de vragen juist te beantwoorden (dit is inclusief de al juist beantwoorde vragen).

 

Hoeveel keer kan ik herkansen?

U kunt maximaal 2x herkansen (dus totaal 3 pogingen).

 

Hoe vaak worden de accreditatiepunten bijgeschreven in het accreditatieregister?

Minimaal eenmaal per maand worden de behaalde accreditiepunten door VoedingOnline bijgeschreven in het accreditatieregister (voor zover van toepassing).

 

Waarom staat hetzelfde ID-nummer op de nascholingscertificaten van de E-learning modules van de verschillende vitamines?

Aan de E-learning module Alles over Vitamines zijn totaal 94 accreditatiepunten (13 vitamines, waarvan 5 met 6 accreditatiepunten en 8 met 8 accreditatiepunten per vitamine) toegekend door de Stichting Deskundigeheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (StADAP) voor diŽtisten. De accreditatiepunten worden in het Kwaliteitsregister Paramedici per submodule (per vitamine) ingevoerd. Alle E-learning modules over vitamines hebben dus hetzelfde ID-nummer.

Ook de submodules van de E-learning module Alles over Mineralen en Spoorelementen hebben allemaal hetzelfde ID-nummer.

 

Hoe kan ik in het Kwaliteitsregister zien welke submodule ik heb gevolgd?

Als u in het Kwaliteitsregister Paramedici op de datum klikt, verschijnt een scherm met meer informatie. Hierin kunt u zien om welke submodule het gaat.

 

Kan ik nog E-learning modules indienen ook al is mijn jaarabonnement verlopen?

Nee, dit kan niet meer. Zodra uw jaarabonnement is verlopen, verloopt de mogelijkheid om E-learning modules in te dienen en hiermee accreditatiepunten te verdienen.

 

Ik kan de invulbare PDF-formulieren niet goed gebruiken in Chrome. Hoe kan dit?

n Chrome kunt u problemen ondervinden met het invullen en opslaan van invulbare PDF-formulieren als de PDF-documenten standaard met de Chrome PDF viewer worden geopend. Deze viewer heeft minder mogelijkheden. U kunt deze viewer uitschakelen door in de adresbalk van Chrome, chrome://settings/content in te geven. Vervolgens krijgt u een lijst met content settings in Chrome en kiest u de optie 'PDF-documenten', vervolgens schakelt u de 'Download pdf-bestanden in plaats van ze automatisch te openen in Chrome' aan. Na deze aanschakeling worden PDF-documenten en PDF-formulieren automatisch met Adobe Acrobat Reader geopend (dit gratis programma moet wel worden gedownload).

 

Waar moet ik het toetsformulier, zelfreflectieformulier en evaluatieformulier naar toe sturen?

Onderaan de formulieren staat het e-mail adres waar u de formulieren naar toe kunt sturen.

 

Hoe lang duurt het voordat de Toets is nagekeken?

Over het algemeen ontvangt u binnen 1-2 werkdagen de uitslag.

 

Kan ik een e-learning module nogmaals doen en hiervoor accreditatiepunten krijgen als deze e-learning module een ander ID-nummer heeft gekregen?

Nee, dit kan niet. Voor een e-learning module kan slechts 1x accreditatiepunten worden behaald.

Weet u niet meer of u een bepaalde e-learning module al in het verleden heeft gedaan? Stuur ons een e-mail en u krijgt een overzicht van alle e-learning modules waarvoor u bent geslaagd.

 

Hoe weet ik of er accreditatie is aangevraagd voor mijn vereniging?

Op onze internetsite kun je bij de betreffende e-learning module zien door welke accreditatiebureaus accreditatie is toegekend.

Staat uw vereniging er niet bij? U krijgt altijd van ons een nascholingscertificaat toegestuurd. U kunt daarmee zelf de punten opvoeren als 'overige deskundigheid bevorderende activiteiten' of als 'vrij te besteden punten' bij uw vereniging.

Artsen mogen per herregistratieperiode maximaal 25% geaccrediteerde nascholingsuren buiten het eigen vakgebied volgen. Dit komt neer op 50 uur in 5 jaar.

 

 

27 maart 2023


Terug