Helft COVID-patiŽnten verlaat ziekenhuis met complicaties

20 juli 2021

Deze resultaten blijken uit een onderzoek onder 73.197 Britse COVID-patiŽnten in 302 ziekenhuizen dat gepubliceerd is in The Lancet.

 

Bijna de helft (49,7%) van alle COVID-patiŽnten verlaat het ziekenhuis met een of meer complicaties. Ook jonge patiŽnten (voorheen gezonde jongeren) die niet op de intensive care hebben gelegen, kampen met onder meer nierproblemen, hartklachten en ademhalingsmoeilijkheden.

 

Onderliggende aandoeningen

Bij patiŽnten met onderliggende aandoeningen zoals diabetes of hypertensie traden vaker complicaties op. Hetzelfde gold voor mannelijke en oudere patiŽnten. Uit eerder onderzoek was ook al gebleken dat bij deze groepen de COVID-infectie vaak ernstiger verloopt.

 

Ook jonge en gezonde mensen met langdurige klachten

Uit dit onderzoek blijkt echter dat ook jonge en gezonde patiŽnten kampen met langdurige klachten. Van alle twintigers hield ruim een kwart aan de ziekenhuisopname een complicatie over, van alle dertigers ruim een derde.

 

COVID-19 een ernstige ziekte

COVID-19 is een zeer ernstige ziekte, die ook bij redelijk gezonde mensen tal van organen kan aantasten en daardoor ook in de komende jaren invloed zal hebben op de gezondheidszorg.

 

Het onderzoek is gepubliceerd in The Lancet.

 

 

Meer informatie over de complicaties van COVID-19 en de voedings- en leefstijladviezen die zinvol zijn om complicaties van COVID-19 te voorkomen en te behandelen, zie:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.