DHD-index in de preventie van depressie

8 april 2021

Een voeding die meer voldoet aan de Nederlandse aanbevelingen verlaagt het risico op depressie. De DHD-index kan hierbij een hulpmiddel zijn.

 

Uit onderzoek bij patiŽnten met type-2-diabetes (n= 2.646, 40-75 jaar) uit The Maastricht Study blijkt dat personen die een voeding gebruiken die meer voldoet aan de Nederlandse aanbevelingen (Richtlijnen Goede Voeding - Dutch Healthy Diet (DHD)) een lager risico op depressie hebben.

De DHD-index (2015) bestaat uit 15 componenten waarvoor gescoord wordt en inzicht geeft in hoeverre een voeding voldoet aan de Nederlandse aanbevelingen. Daarnaast geeft de DHD-index een goede waarde van de voedingsstofdichtheid van een voeding met meer vitamines en mineralen in een voeding. De DHD-index wordt ook gebruikt in de Eetscore.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients.

 

Meer informatie over de rol van verschillende vitamines en mineralen in de preventie en behandeling van depressie zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.