Individuele voedingsadviezen effectief tijdens zwangerschap

28 augustus 2020

Zwangere vrouwen staan open voor voedingsadviezen. Individuele voedingsadviezen door diŽtisten blijken effectief.

 

Voeding tijdens de zwangerschap is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van het kind. Als de moeder gezond eet, loopt het kind minder risico op aangeboren afwijkingen, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

De zwangerschap wordt vaak gezien als een geschikte periode om gezonder te gaan eten. Vrouwen worden zich meer van hun voeding bewust. Bovendien staan ze open voor de adviezen van gezondheidsprofessionals.

Uit een Nederlandse meta-analyse blijkt dat individuele voedingsadviezen van diŽtisten effectief zijn om een gezondere voeding en leefstijl bij zwangere vrouwen te bereiken.

Het onderzoek is gepubliceerd in Nutrients.

 

 

Meer informatie over het belang van verschillende voedingsstoffen tijdens de zwangerschap, zie 'zwangeren' in de DoelgroepenIndex.

 

 

Daarnaast blijkt de zwangerschap ook een periode waarin te veel gewichtstoename, zwangerschapshypertensie en zwangerschapsdiabetes kunnen ontstaan. Dit blijken risicofactoren voor het ontstaan van obesitas, hypertensie en type-2-diabetes op latere leeftijd. Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol in de preventie van deze ziektebeelden.

Voor meer informatie zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.