Vitamine-C-infuus voor behandeling coronavirus

26 maart 2020

Intraveneus vitamine C nu ook in Amerika toepast in de behandeling van ernstig zieke coronapatiŽnten.

 

Vorig jaar verscheen de review van Finse en Australische onderzoekers waaruit bleek dat vitamine-C-suppletie de opnameduur op de intensive care met 8,6% kan verkorten, zie Vitamine-C-suppletie verkort opnameduur op IC.

Verder bleek dat de beademingsduur door vitamine-C-suppletie met 18,2% kan worden verkort.

 

In China zijn sinds de uitbraak van het coronavirus tenminste 3 studies gestart met vitamine-C-suppletie. Voor de opzet van 1 van deze studies, zie Vitamin C infusion for the treatment of severe 2019-nCoV infected pneumonia.

 

The New York Post geeft nu aan dat ziekenhuizen in New York 1.500 mg vitamine C intraveneus geven aan patiŽnten met het coronavirus die op de intensive care liggen en beademd worden en dit wordt 3-4x per dag herhaald. Volgens de behandelend arts Andrew G. Weber (longarts en intensivist) geven de eerste resultaten aan dat de patiŽnten het significant beter doen dan patiŽnten die geen vitamine C krijgen.

Volgens Weber daalt de vitamine-C-status van ernstig zieke patiŽnten met het coronavirus sterk en het is daarom belangrijk om extra vitamine C toe te dienen om de vitamine-C-status op peil te houden. Vitamine C is belangrijk voor een goede immuunstatus van de patiŽnt.

 

Meer informatie over vitamine C en het belang voor patiŽnten op de intensive care, zie e-book Alles over Vitamine C.

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.