Canon over voeding - 1944: Zoutloos dieet

27 augustus 2019

Zoutverlaging in de behandeling en preventie van een te hoge bloeddruk.

Advertenties van zoutloze producten in Medisch Contact (4 februari 1954)

 

Over de invloed van zout (natriumchloride) op de bloeddruk is jarenlang discussie geweest.

Eerst dacht men dat een hoge zoutinname bij iedereen op den duur leidt tot een verhoging van de bloeddruk.

Later blijkt dat er grote verschillen bestaan tussen mensen. Sommige mensen zijn erg gevoelig voor een te hoge zoutinname, terwijl bij anderen de bloeddruk nauwelijks stijgt door een te grote zoutinname. Men spreekt van 'zoutgevoelige' mensen.

 

 

Bekijk de ontwikkelingen op het gebied van zoutverlaging in de behandeling en preventie van een te hoge bloeddruk door de jaren heen in de Canon over voeding.

 

 

De Canon over voeding is toegankelijk voor de jaarabonnees van VoedingOnline.

 

Eerder gepubliceerde onderwerpen van de Canon over voeding

 

 

Het e-book Canon over voeding ook los te bestellen.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.