DiŽtist als vitaminespecialist

11 juni 2019

Wordt vitaminespecialist, bepaal de vitaminestatus van uw patiŽnten/cliŽnten en geef uw een onderbouwd voedingsadvies (eventueel in combinatie met suppletie).

 

Het nastreven van een optimale vitaminestatus is van belang voor het behoud van een goede gezondheid en in de preventie van en behandeling van ziekten.

DiŽtisten zijn de aangewezen personen die alles weten over vitamines en zowel gezonde als zieke personen kunnen adviseren over de optimale vitaminehoeveelheden.

Kennis over onder andere de vitaminestatus, het vitaminemetabolisme en de invloed van ziekte en medicatie zijn hierbij essentieel.

Als voldoende inname via de normale voeding niet mogelijk is, dan geeft de diŽtist advies over het gebruik van vitaminesupplementen.

Hiervoor is kennis over de verkrijgbare vitaminesupplementen, het behandelen van vitaminedeficiŽnties, contra-indicaties, het monitoren van de vitaminestatus en de gevaren van eventuele overdosering noodzakelijk.

 

 

Heeft u interesse om uw patiŽnten/cliŽnten beter te kunnen adviseren op dit gebied, bekijk dan de volgende e-books en bijbehorende e-learning modules van VoedingOnline:

 

Na het behalen van alle e-learning modules over vitamines kunt u worden opgenomen in het Register Vitaminespecialisten en kunt u de titel 'Vitaminespecialist' op uw site vermelden.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.