Rol voedingssupplementen binnen gezondheidszorg

7 maart 2019

Food Supplements Europe (FSE) roept beleidsmakers op meer te kijken naar de rol van voedingssupplementen in de preventie en behandeling van ziekten.

 

Food Supplements Europe (FSE) heeft het rapport How food supplements can help contribute to public health in Europe uitgebracht.

In het rapport worden beleidsmakers opgeroepen voedingssupplementen te integreren in adviezen om de gezondheid van consumenten en patiŽnten te verbeteren. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen voor de gezondheidszorg.

Per 1 januari 2019 worden in Nederland vitamines en mineralen op voorschrift niet meer vergoed. De verantwoordelijkheid voor het wel of niet gebruiken van voedingssupplementen wordt geheel neergelegd bij de consument.

Er is echter veel behoefte aan goede adviezen over het nuttig en veilig gebruik van voedingssupplementen. Hierin kunnen diŽtisten een belangrijke rol spelen, zie Adviezen over vitamines en mineralen.

Het is daarom goed als er meer aandacht komt bij beleidsmakers voor de nuttige effecten die voedingssupplementen kunnen spelen in de preventie en behandeling van ziekten.

 

Meer informatie over het belang van vitamines en mineralen in de preventie en behandeling van ziekten, zie de e-books van VoedingOnline:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.