Adviezen over vitamines en mineralen

28 februari 2019

De Amerikaanse diŽtistenvereniging heeft een nieuwe Position Paper uitgebracht over de rol van diŽtisten in de advisering over vitamine- en mineralensupplementen.

 

De Academy of Nutrition and Dietetics heeft een nieuwe Position Paper uitgebracht over Micronutrient supplementation.

De Amerikaanse diŽtistenvereniging focust daarbij op een juist en veilig gebruik van vitamine- en mineralensupplementen door consumenten en patiŽnten.

De vorige Position Paper is in 2009 uitgebracht. Nu bijna 10 jaar later verschijnt de herziene versie.

Veel consumenten en patiŽnten krijgen te weinig vitamines en mineralen binnen.

DiŽtisten hebben de taak om consumenten en patiŽnten te adviseren over een gezond eetpatroon en het zo nodig aanvullen van de voeding met vitamine- en mineralensupplementen (met multisupplementen en/of enkelvoudige supplementen) om hiermee de voedingsstatus te optimaliseren.

Anderzijds overschrijden supplementgebruikers ook vaak de maximaal aanvaardbare bovengrenzen van inname van vitamines en mineralen. Ook dan zijn goede adviezen van de diŽtist van belang om schadelijke effecten van te hoge vitamine- en mineralenwaarden in het lichaam te voorkomen.

Een optimale voedingsstatus is van belang in de preventie en behandeling van ziekten.

 

Meer informatie over het belang van vitamines en mineralen in de preventie en behandeling van ziekten, zie de e-books van VoedingOnline:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.