Een gezond en gelukkig 2019!

1 januari 2019

Meer aandacht voor een gezonde leefstijl in 2019 door de opname van de gecombineerde leefstijlinterventie in het basispakket van de zorgverzekeringen.

 

Allereerst wensen wij u een gezond en gelukkig 2019 toe!

Vanaf dit jaar wordt een gecombineerde leefstijlinterventie vergoed door de zorgverzekeraars waarbij in de praktijk moet blijken hoe effectief de verschillende programmaís zullen zijn.

Een gezonde leefstijl kan overgewicht en obesitas voorkomen. Om die reden is de gecombineerde leefstijlinterventie per 2019 in het basispakket van de zorgverzekeringen opgenomen.

Bij leefstijlcoaching is het belangrijk cliŽnten te begeleiden naar een gezondere leefstijl en zelfmanagement waarbij aandacht wordt besteed aan gedrag en motivatie.

Daarbij is maatwerk van belang voor voeding, bewegen, slapen, emoties, stress, ontspanning, roken en alcoholgebruik.

Daarnaast kunnen specifieke voedingsadviezen nodig zijn bijvoorbeeld voor een hoge bloeddruk, een verhoogd cholesterolgehalte, darmproblemen, nachtdiensten, problemen met de overgang of jojo-effecten.

 

Gaat u zich in 2019 richten op leefstijlcoaching, bekijk dan het e-book Obesitas voor voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van obesitas en het bereiken van een gezondere leefstijl.

 

De eerste E-zine VoedingOnline wordt dit jaar op 2 januari 2019 verstuurd.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.