Accreditatie E-learning module Genetica en voedingsadvies

8 oktober 2018

De StADAP heeft 12 accreditatiepunten voor diŽtisten toegekend aan de E-learning module Genetica en voedingsadvies.

 

Bij het verschijnen van de E-learning module Genetica en voedingsadvies op 31 augustus 2018 was de aanvraag van accreditatiepunten voor deze e-learning module nog in behandeling bij het StADAP (Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici).

Inmiddels hebben wij bericht ontvangen dat de accreditatie-aanvraag is goedgekeurd. Aan de E-learning module Genetica en voedingsadvies zijn 12 accreditatiepunten voor diŽtisten toegekend (ID nummer 335018).

Er komen steeds meer mogelijkheden voor consumenten om online DNA-testen aan te vragen die informatie geven over het voedingsmetabolisme van de individuele persoon en hoe een individuele persoon reageert op voeding. Op basis van deze resultaten wordt vervolgens een gepersonaliseerd voedingsadvies aangeboden aan de consument.

DiŽtisten zijn de professionals die gepersonaliseerde voedings- en dieetadviezen geven op basis van voedselpatroon, voedselvoorkeuren, leeftijd, geslacht, cultuur, lichaamssamenstelling, voedingsstatus, metabole status en omstandigheden (zoals ziekte, medicijngebruik, sport, zwangerschap).

Informatie over de DNA-analyse van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie van ziekten.

Het is belangrijk dat diŽtisten kennis nemen van het nieuwe interessante vakgebied 'nutrigenetica' en consumenten en patiŽnten hierover kunnen adviseren.

Naast informatie voor diŽtisten biedt dit e-book en e-learning module ook waardevolle informatie voor artsen en apothekers.

 

 

Bekijk het e-book Genetica en voedingsadies en de E-learning module Genetica en voedingsadvies.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.